УЧИЛИЩЕТО НА УСПЯВАЩИТЕ

Tеатрално представление „Боряна“ по Йордан Йовков

На 26.05.2024г.театрален клуб "Заедно в театъра " с ръководители Евдокия Ангелова- учител по български език и литература, Даниел Георгиев-учител по английски език и Ваня Гишина-учител по технологии и предприемаче-

ство към Основно училище "Васил Левски" представи на сцената на читалище "Христо Ботев" постановката

"Боряна" на Йордан Йовков.

Пиесата разкри красотата като създател, съзидателна сила, която дълбоко разорава човешката душа и там сее семенцата на човещина, благородство и красота. Образът на Боряна пресътворява света, в който властват разрушителните сили в човешката душа ,

подвластна на алчност, завист,

скъперничество и злоба, които водят до престъплението и синовния грях.

Ролята на Боряна беше блестящо изиграна от ученичката Моника Богданска от пети "А" клас, а образът на възрастния свекър - Златил, бе пресъздаден с виртуозната игра на Симеон Писанов, ученик от седми "А" клас.

Много силно, емоционално и въздействащо беше изпълнението на Мирослав Вълчев и Василена Томанова, които влязоха в ролите на Рали и Вида.

Еманацията на емоциите в постановката достигна своя връх в изключително прочувствения диалог между двамата млади - Павел, образ, в който се въплъти ученикът от пети а клас и Боряна.

Не по-малко силна беше играта и на другите ученици, които впечатляващо изиграха ролите си. Алфатарският цар беше пресътворен от крехката ученичка- Пресияна Иванова. Васил Ваксина, Едрю и останалите роли бяха умело изиграни от ученици в пети клас.

Блестящата и неподправена игра на учениците от пети до седми клас взриви емоционално публиката.

Поздравления за учениците и техните ръководители!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *