УЧИЛИЩЕТО НА УСПЯВАЩИТЕ

Патронен празник на училището- 19.02.2024 г.

Днес нашето училище отбелязва своя патронен празник в чест на Апостола на свободата Васил Левски. По идея на г-жа Евдокия Ангелова - учител по български език и литература, ученици представиха драматизация, посветена на Левски. Като истински актьори, учениците умело пресъздадоха драматичната раздяла на баба Гина и синът, чиято мисия е да даде живота си в името на народната свобода. Най - малките ни ученици също се представиха блестящо! Под ръководството на своите учители - г-жа Надежда Илчева, г- жа Деляна Михайлова и г-жа Ивелина Калинска, те представиха рецитал за Апостола. Г-н Смиленов - учител по история и цивилизация и Валентин Стоянов - ученик от VI "В" клас под звуците на своите гайди, внедоха допълнително настроение и накара всички присъстващи да се почувстват горди българи. Ивайла Ахрянова от VII "Г" клас разчувства публиката с авторското си есе.

Кулминацията на днешното събитие бележи рециталът на всички ученици под съпровода на мъжкия хор, изпълняващ "Обесването на Левски" на Христо Ботев.

Под ръководство на г-жа Захариева, музикална формация "Детски свят" изпълни песента "Апостоле, Апастоле",след което откри забавната част с песента "Джоре дос" в джазиран вариант.

Виртуозното изпълнение на авторския танц, изпълнен от Теодора Борисова, ученичка от VIIг клас, предизвика бурни аплодисменти.

Празникът продължи с танците на формация "Меджик", които показаха талант, стил и любов към фолклора.

Празничната програма завърши с тържествено обръщение на г-жа Петрова - директор на ОУ "Васил Левски" Пловдив, която приветства всички гости и каза, че днешният ден е специален за всички, които носят в сърцето си името на Левски. Събитието показа дълбокото уважение към историята, ценностите и признателността ни към Апостола, както и ангажимента на училището да формира и продължава да възпитава следващото поколение лидери.

Адмирации за всички ученици и учители, които участваха в подготовката и днешната празничната програма! Поздравления за цялата училищна общност за включването в множество дейности през месеца, посветен на Апостола и почетоха с достойнство святото му дело!

И нека в този ден всички си спомним за думите на нашия Апостол на Свободата: „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.“

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flevskilbpd%2Fposts%2Fpfbid0Qs7NesTMnpevDWdN2VV2WkduRDnQpqby7TxqP2PrRQm8BFsrE2LtagPYMwdfYFKGl&show_text=true&width=500

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *