УЧИЛИЩЕТО НА УСПЯВАЩИТЕ

Театралната постановка „Коледна песен“

Tеатрална трупа "Заедно в театъра" към ОУ "Васил Левски" Пловдив под ръководството на Евдокия Ангелова - учител по български език и литература и Даниел Георгиев - учител по английски език, и г-жа Захариева, ръководител на музикално студио "Детски свят" отправиха коледен поздрав към родителите и всички гости в залата на театър "Хенд".

Театралната постановка "Коледна песен" беше изиграна на английски език от учениците от трети, пети и седми клас.

Блестящото представяне на английски език беше отбелязано и високо оценено от нашия гост госпожа Румяна Илиева - методист по английски език към ПУ "Паисий Хилендарски".

Мотивите за избора на английска постановка бяха разяснени от водещия.

Обяснено бе,че Дикенс е тясно свързан с Възрожденската ни история, защото английският писател е първият западен журналист, писал пътепис за Бургас, където е живял две години.

Друг интересен факт от биографията на английския писател е фактът, че той е първият редактор на вестник-"Дейли нюз"- вестникът, отразяващ османските зверства при потушаването на Априлското въстание.

Публиката беше изключително възхитена от прекрасно представената роля на Скрудж-главния герой,изиграна от Мирослав Вълчев- ученик от 7г.клас,както и от играта на останалите участници.

Уменията на учениците в изиграването на пиесата на английски език бяха високо оценени и от всички присъстващи.

Отличната оценка, дадена от г-жа Илиева за придобити знания и умения по английски език е доказателство за високото ниво на преподаване на чуждия език и това красноречиво нарежда Основно училище"Васил Левски" на една от водещите позиции в град Пловдив в изучаването на английски език. Фактите ясно говорят и от максималните резултати, които учениците постигат в състезания по английски език както и на НВО.

В навечерието на Коледа участниците в тази инициатива събраха средства за нуждаещи се деца.

Нека вълшебства на Коледа не спират!

Поздравления за всички участници и техните ръководители! Изправихте публиката на крака, а това е най - точният показател за перфектно свършена работа!

Благодарим на Драматичния театър-Пловдив, които предоставиха реквизита и сценичните дрехи!

Повече изображения вижте във Фейсбук