УЧИЛИЩЕТО НА УСПЯВАЩИТЕ

Програма за ранна кариерна ориентация и мотивация

През 2018 Фондация Бауерзакс стартира програма за ранно кариерно ориентиране и мотивация за ученици от VI и VII клас. Основната цел на програмата, която се разработва и изпълнява от Фондация Бауерзакс с възложител Община Пловдив, е оказване на помощ на деца и родители в избора на професия чрез внедряване на програма за ранна кариерна ориентация и мотивация.

Програмата ще бъде пилотно имплементирана до 31 Декември 2018 г. в селектирани основни училища на територията на града и в населените места в близост до гр. Пловдив. Дейностите включват провеждане на срещи и предоставяне на пълна информация на родители и учители за тенденциите в индустрията в региона и възможностите за професионално развитие. В рамките на програмата, ученици от VI и VII клас ще имат възможността да се запознаят с процеса по създаване на някои от най-популярните в ежедневието ни продукти, посещавайки утвърдени производствени предприятия в региона на Пловдив.

Учениците също така ще могат да научат как ще се развият професиите и каква ще е ролята на човека в силно автоматизираните и модерни заводи. Програмата включва и изграждане на устойчиви партньорства и канали за комуникация между работодатели и образователни институции. Програмата е насочена към ученици от VI и VII клас и техните родители, както и педагогическия персонал в селектираните училища.

  Програма за ранна КАРИЕРИ НА БЪДЕЩЕТО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *