УЧИЛИЩЕТО НА УСПЯВАЩИТЕ

Гостуването на футболисти от ПФК „Ботев“ в ОУ „Васил Левски“
collage football

"Това всъщност е Ботев Пловдив! Да е сред хората, да радва малки и големи и да ги приобщава. Това видео е по-хубаво от всички победи на футболния терен", коментират феновете на най-стария футболен клуб в България.

Огромна вълна от положителни емоции предизвика гостуването на футболисти на "Ботев" в пловдивско училище, с което бе поставено началото на серия от посещения на наши играчи в учебни заведения в града. Кампанията за срещи с учениците стартира от ОУ "Васил Левски", намиращо се в непосредствена близост до стадион "Христо Ботев".

Ден след последния официален мач на отбора за годината, четирима представители от ятото на "канарчетата" - Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Лазар Марин и Стивън Петков, предизвикаха истинска еуфория сред малчуганите с появата си в двора на учебното заведение. В продължение на около един час футболистите се снимаха с децата, раздаваха автографи и поиграха футбол с хлапетата.

Специален подарък получи един от възпитаниците на училището - Деан Юруков. 9-годишното момче е родено с рядкото заболяване артрогрипоза, но демонстрира изключително силен дух в процеса на своето израстване, който трябва да служи за пример на неговите връстници.

За съжаление през цялото това време той не си движи ръцете, няма хватателна дейност. Зависим е относно хранене, обличане, миене, ежедневен тоалет", разказва още жената.

Но организма е велико нещо! Той намери начин да пише самостоятелно и към днешна дата това е единственото нещо което може да прави сам с ръцете си.

Наред с ежедневната физиотерапия, той плува и при подходящо време кара адаптирана триколка, подарена му от българската общност в Англия. Борбата за развитието му продължава. Нашата цел  е да води самостоятелен и пълноценен начин на живот. Обича да чете книги, да играе футбол и да е сред връстниците си в училище. Вече е трети клас.

До края на учебната година футболисти от представителния отбор на "Ботев" ще посещават периодично различни пловдивски училища, като целта на Клуба е подрастващото поколение да бъде приобщено към ценностите на спорта и активния начин на живот.

25323435_1869035163130591_133229512_n

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *