TITLE

DESCRIPTION

„Добри практики за работа със семейството като партньор при обучение от разстояние в електронна среда“

По инициатива на Регионално управление на образованието – Пловдив, 07.06.2022 г. в ОДК се проведе работна среща „Добри практики за работа със семейството като партньор при обучение от разстояние в електронна среда“. Участие в нея взе г-жа Калинка Русалова – старши учител в ГЦОУД/НЕ при ОУ „Васил Левски“ Пловдив.
За своя висок професионализъм, г-жа Русалова не веднъж е отличавана с престижни награди – „Образователен лидер“, „Признание за нововъведения във възпитателния процес“, а тази година успешно защити и най – високата професионално – квалификационна степен – 1 ПКС. Учителката показа как учениците могат да се докоснат до живота на другите, да научат за историята, националните и културни забележителности, не от учебниците, а „от извора“ – ученици от различни държави и континенти. Първокласниците са отворили класната стая за света. Те вече имат приятели не само от Европа, но и от Азия и Северна Америка. Учителката продължава да поддържа връзка и с миналогодишните партньори от Африка, с които по нейна идея реализираха проекта „За доброто, приятелството и мира“.
Екипът на ОУ „Васил Левски“ Пловдив желае на г- жа Русалова здраве, много успехи в училището и в живота! Нека да продължава да върви напред в поетата посока!